7 tips til at få succes med Airbnb

Share

airbnb - copenhagen

Mange af jer kender måske Airbnb – en platform, hvor man som privat person kan leje sin bolig ud. Super koncept og de har virkelig haft medvind indenfor de sidste par år.

Vi er også selv begyndt at leje vores lejlighed ud og jeg har mange gode oplevelser med det efterhånden. Jeg er overordnet glade for dem og derfor deler jeg nu denne guide med jer, så I også kan komme godt igang og få succes med jeres Airbnb profil – tip 6 og 7 er råd til jer hvor I skal være ekstra opmærksomme, for det er ting ved Airbnb, som jeg ikke er helt vild med.

I kan finde min Airbnb profil HER.

Her kommer mine egne erfarede Airbnb tips

1. Hvorfor overhovedet være på Airbnb?

For det første er Airbnb en fin måde at tjene nogle eksta penge på – og det er en god måde at få besøgt familien lidt mere på, når du flytter hjem til dem fordi fx Andrea og Francessa fra Milano kommer og overtager dit hjem for weekenden.

Men jeg er faktisk blevet overrasket over, hvor meget mere man får af at være på Airbnb. Jeg har mødt så mange spændende mennesker og fået mig nogle gode snakke med folk fra Italien, en inder fra Holland og Claudia, som kom og holdt fødselsdag i lejligheden. Og jeg har fået mange emailadresser og invitationer til at besøge folk over hele verden! Det er jo fantastisk at man kan få så meget ud af at åbne sit hjem for andre.

2. Overskriften bestemmer

Det første gæster støder på, når de leder efter deres drømmehjem for weekenden, er din overskrift. Overskriften skal derfor sige noget om stedet og overbevise folk om, at det er drømmestedet for dem – med meget få ord. Min egen overskrift lyder: own garden, cozy flat & free bikes.

Jeg har valgt at skrive den på engelsk for at ramme en bredere målgruppe. Og så har jeg arbejdet med at gøre det tydeligt, hvad man kan få i vores lejlighed – egen have i København og hyggelig lejlighed. Derudover har jeg også skrevet at vi tilbyder gratis cykler til folk – og det er altså et hit, skal jeg hilse og sige!

3. Et foto siger mere en 1000 ord!

Vi er idag meget visuelle, når vi surfer på nettet. Tænk selv over det – læser du den lange artikel på Politiken eller ser du først på billederne og måske den korte video, de har lagt op med artiklen? Der er jo en grund til at Instagram er blevet så populært!
Så få styr på dine billeder, så de viser professionalisme og lækkerhed, så kan man nemmere som potentiel gæst få et indtryk af, hvorfor din lejlighed er den hyggeligste og det helt rette sted.

TIP! Hvis du ikke er en fotohej, så fortvivl ikke. Når du opretter en Airbnb profil, får du mulighed for at bestille en Airbnb fotograf – gratis. Er det bare fedt eller!?

foto-inspiration-airbnb

4. Smil og vær imødekommende – også digitalt

Selvom du måske ikke møder din gæst face-to-face, før I står i entreen og udveksler nøgler, så er det vigtigt at du er imødekommende og “virtuelt-smilende”, når folk henvender sig til dig og spørger om de kan booke lejligheden. Før det første, er det mere sandsynligt at de i sidste ende booker din lejlighed og ikke naboens, men husk også på – det slutter ikke os dem. De har måske nogle venner, som også skal samme sted hen og så anbefaler de dig helt sikkert kun, hvis de selv føler at harhaft en “weekend of their time!”. Airbnb har også et system, hvor besøgende kan anmelde dig til andre – se med nedenfor.

5. Husk anmeldelsen efter besøget – word of mouth bestemmer!

Efter besøget er det muligt for din gæst at anbefale dig inde på din Airbnb profil – og sørg for at de gør det (hvis du altså regner med at de vil sige noget pænt om dig – og selvfølgelig vil de det, efter du har fulgt tippene ovenover). Folk stoler mere på private folk, som anmelder dig end alle dine egne fine ord og guld og bløde senge. Så hun at skrive og minde dem om, hvor meget det betyder for dig, at de anmelder dig.

anmeldelser-airbnb

6. Pas på med bookingsfejl

Her i sommers kom jeg til at sige ja til en booking, men det viste sig at Lau havde kigget forkert på sin kalender – i det tidsrum sad han og svedte til forberedelserne af en vigtig eksamen. Han opdagede datofejlen sammen dag – mindre end en time efter og vi aflyste reservationen. Men der var det allerede for sent. Gæsten havde allerede booket og vi blev nødt til at aflyse.

Airbnb har lavet en besked, som automatisk kommer op på profilen “værten aflyste rejsen X dage før ankomst”. Hrmp!!!! Det ser jo mega dårligt ud, at vi er sådan nogle folk ikke kan stole på! Og alt sammen pga en fejl, som blev rettet en halv time efter vi opdagede det. Og nej du kan ikke bare skrive til Airbnb og få det fjernet. Kun vi det er pga død i familien eller lejligheden er faldet sammen vil de fjerne det. På nogle punkter kan man godt mærke at Airbnb er blevet en kæmpe organisation – lidt for stor måske, for det er private personer og privates boliger de håndterer. Det er jo også lidt sjovt at man som vært ikke kan kommenterer på, hvorfor man aflyste? – der er ikke samme service og respekt af udlejeren grad de har for  gæsterne – og det er trods alt udlejeren der åbner op for deres private hjem…

Så husk at tænke jer om en ekstra gang inden i booker og evt aflyser. Det ser bare dårligt ud og jeg hader at det står der, når vores gæster kun har haft gode oplevelser med os..:( ØV!

Skærmbillede 2015-05-24 kl. 12.11.42

7. Deres måske lidt for pralende Værtsgaranti

Mit sidste tip omhandler jeres egen sikkerhed som udlejere. Airbnb skriver på deres hjemmeside, at man er dækket af en Værtsgaranti. Det lyder jo rigtig fint, man skal bare være opmærksom på at det ikke er en forsikring. Det eneste de sørger for er at få opkrævet pengene fra gæsten, hvis noget går i stykker – som der står et par sider inde i selve policeteksten. Det er altså i sidste ende gæsten og ikke Aribnb der dækker, hvis noget går i stykker. Det syntes jeg ikke de skriver helt tydeligt på deres side, men det lyder jo meget godt. Mit råd er at sætte et sikkerhedsdepositum på jeres booking (I kan opkræve at få dækket ødelæggelser op til 48 timer efter gæsten er taget afsted og så tages pengene fra den tilsidesatte pulje). Og så vil jeg opfordre jer til at tjekke jeres indbosforsikring om den også dækker logerende, det gjorde min fx ikke..

Trods deres booking penalty og deres måske lidt for prangende værtsgaranti, så syntes jeg stadig, der er mange fordele i Airbnb konceptet. Det er en fin måde at møde nye spændende folk på og få lidt ekstra indtjening.

Så Held og lykke allesammen. Jeg håber dette kan være jeres klap bagi til at komme igang og selv leje ud. Eller måske I fik et par tips med på vejen til at gøre jeres Airbnb profil endnu bedre.

Måske I kan lade jer inspirere af min Airbnb profil, I finder den ihvertfald HER.

Skriv meget gerne en kommentar om jeres egne tips eller oplevelser – det er jo fedt hvis vi kan hjælpe hinanden med at tjene nogle flere penge og få nogle gode oplevelser på Airbnb.

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *