Guide: Bryg din egen øl

hjemmebrygget-oel-koebenhavnerliv-1
Share

Så brygges der øl på bloggen! Har du selv haft lyst til at hoppe ud i øl-brygningens verden, så se med. I sensommeren kastede vi os selv ud i det – og det er faktisk ikke (helt) så svært, som vi frygtede.

Begyndersæt i øl

Vi fandt dette begyndersæt  og St. Peters creamy stout ølkit hos Maltbazaren. Det var virkelig en god ide! Startsættet indeholdt spande, skeer, proplukker og alt hvad du har brug for til at komme igang. Stout ølkittet gjorde det nemt for os at komme igang med vores første øl – uden at skulle valse og brænde og vente flere måneder på at smage vores første hjemmebryg.

Alt i alt gav begyndersættet os en god oplevelse ud i vores øl dåb – og det gav os øl på tanden til at prøve mere.

oel-brygger-saetbegynder-koebenhavnerli

brygge-oel-koebenhavnerliv-begyndersaet

Maltbazaren har bla. butik på Ægirsgade 48 i København, men alle deres ting kan også fint betilles over nettet.

TIP! Har du planer om at brygge din egen øl, så start allerede nu at drikke øl af seje flasker og gem flaskerne til din egen produktion. Der skal bruges en del, når man brygger 20 liter af gangen!

En anden garvet ølbrygger jeg kender har altid sagt til mig: “Du kan ikke lave hjemmebryg uden at drikke et par øl undervejs i brygningen, det hører sig til!”.

Ret luksus problem – både at skulle varme op med at drikke øl under brygningen og selv brygge 20 liter! Gamle hr. Jacobsen (aka Carlsbergs grundlægger) ville være stolt af os!

hjemmebrygget-oel-koebenhavnerliv

Øl video til inspiration

Er du stadig ikke helt overbevist om, at skulle brygge din egen øl? Så kig med. Vi har lavet en lille video, der fint viser hvordan vi bryggede vores første potion øl:

Vi fortsætter øl-eventyret

Ud over lidt ølsmagning rundt om i byen, som vi har lavet en guide til HER, så byder efterårsferien nok også på mere ølbrygning her på martiklen. Er der noget bedre end at kunne tage en hjemmebrygget øl frem, når indendørs hyggen står for døren?

Vi har tidligere lavet hyldeblomst champagne til min farmor og farfars krondiamantbryllup med vores øl begyndersæt og overvejer at lave cider af efterårets æbler. Mulighederne står åbne, nu vi har fået fingre i begyndersættet! Sættet og ølbrygning generelt kan varmt anbefales herfra. Det er lidt sejt at smække sin egen øl på bordet – og så smager alt hjemmelavet jo (næsten) altid bedre!

God fornøjelse med ølbrygningen!

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *