Camilla Plum: “vær ikke så bange for din mad!”

Share

 

For kort tid siden var jeg til et foredrag med Camilla Plum.

Hun besøgte Surhs højskole og selvom jeg troede det var et sted jeg aldrig ville komme i nærheden af, så sad jeg alligevel her en kold efterårsaften og lyttede til hende, der b.la. har skrevet bogen “Emma gad- vi gider ikke” – og den titel kan jeg egentlig godt forholde mig til.

En af de ting jeg fik med mig hjem fra den aften var denne kommentar fra hende:

” Folk idag er bange for at dø, blive gamle, ikke være gode nok, men nok mest at blive tykke. Vær ikke så bange –  prøv at udforske og nyde din mad. Vi skal ikke være så bange for mad og underlig mad. Selv elsker jeg at udforske og prøve noget nyt. På vejen så jeg en ræv, som jeg var ved at smide i kødgryden. Så længe det er gode råvarer vi putter i munden – så nyd det dog for dælen”

Og hvor har hun ret. Jeg kender det også selv (selvom jeg ikke kan lade være med at elske mad). Især når jeg har spist noget lækkert (måske med lidt for meget fløde eller sukker) mad, brøler min hjerne: – Katrine,why???!!! alt for mange kalorier, nu skal der trænes endnu mere…!

Men altså, det er jo noget vrøvl. Jeg giver Camilla ret i, at man skal nyde den mad, man alligevel putter i munden og ikke være så bange for at blive… tyk….

 

Enten lad være med at putte det i munden eller lad være med at blive sur, når du nu alligevel har spist det. Og hvis man alligevel fokuserer på hvad der kommer indenbords, så tænk hellere over at få nogle gode råvarer ind, som Camilla også er stortaler for. Grønt mad

Jeg har jo min lille køkkenhave – men jeg tror alligevel at der plads til forbedring hjemme hos mig. Så i fremtiden har jeg besluttet, at jeg vil prøve at tænke mere over om det jeg spiser overhovedet har set jord eller haft et bankede hjerte inden det havnede i min gryde. Lidt inspireret af DR programmet “SpareXperimentet”, hvor de tager ud på landet og køber en hel ko, så har jeg også lyst til at invitere en tidligere fritgående landlig ko til at bo i min fryser – hvis der var plads. Ellers kunne det være at koge suppe fra en rigtig høne, tage ud at fiske eller spise friske grøntsager ved at bruge bruge Årstiderne, egen køkkenhave eller Københavns Fødevarefællesskab, hvor man sammen køber grøntsager fra landmænd. Hele tanken om at vide hvad ens mad er og hvor det kommer fra kan jeg rigtig godt lide og måske tvinge sig selv til at spise noget sjovt og underligt.

Lad frisk og sund mad

Jeg vil tænke over at købe mindre mystisk og E-fyldt mad og mere mad med gods, smag og liv i. Og så smide den dårlige samvittighed over bord. Jeg er også sikker på dine venner og kæreste vil holde lige så meget af dig om du nyder dit mad og tager lidt på af den grund, hvis du ellers bliver glad, sund og sprudlende – ellers er der nok noget helt andet du skal overveje i stedet for.

Camilla siger at omkring 80% af alt hvad der vokser eller går på ben kan spises – så måske der er meget underligt og sjovt mad derude lige klar til at plukke og putte i min gryde (hvis ikke der har vokset direkte på Nørrebrogade selvfølgelig).

Så er det bare at finde den mad til en ikke-så-tidsstjælende og SU venlig måde….. nogen ideer?

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *