Distortion-fest i gaderne

Share

Hop på jeres cykler og i festtøjet, nu er det tid til at tage på et rigtig urbant eventyr; et socialt og musikalt et af slagsen.

De gamle lejligheder på Vesterbro og Nørrebro kan igen i år svaje til musikken, når Distortion udfolder sig.  Fra den 4.-8. juni bliver scener, musik anlæg, boder og flere tons toiletter sat op for at gøre klar til Københavns årlige gadefest. Jeg var også selv ude igår med en øl i hånden og mit kamera under armen – når nu hele byen fester.

OVerview-Dis-web

dance-web

Larmende og glade DJs, babyer med hørebøffer og 100.000 festende mennesker mødte jeg på min vej. Alle disse er med til at danne rammerne i disse dage sammen med Dronning Louises bro, Nørrebrogade, Blågårdsplads, Istedgade, Halmtorvet, Sønder Boulevard og Refshaleøen.

“Gadefesterne har længe været essensen af Distortion. Det er dem, der samler flest mennesker, og det er her, vi føler fællesskabet og sammen får lov til at bøje hverdagens regelsæt. Her må man drikke øl midt på vejen, og gnagstativer og barnevogne kører herlig slalom mellemm lydsystemer og ekstatisk daskede lemmer,” sådan lød i fra Nicolai Torp, chefdirektør fra Soundvenue.

Feet-web

Butikker fester med

Ikke kun folk på gaderne fester og hygger sig med hianden i disse dage. Mange butikker har også åbnet deres døre op for festlighederne. Butikken Beware of the Limbo Dancers, en genbrugsbutik på Dybbølsgade 66, byder alle på limbodans, farvede boljseshots og skønne damer iført lyserødt 50’er-opsat hår og farverige matchede kjoler.

3048_542137359174310_1435808130_n

Foto af Beware of the Limbo Dancers

Opskriften på disse farverige shots er: 1 flaske vokda og 150 gram bolsjer sammen og er lavet af ejerne selv til denne festlige dag. God fornøjelse.

1175149_542132342508145_1760329089_n

Foto af Beware of the Limbo Dancers

Socialt klap på skulderen

Distortion startede i 1998, som en udvidet grill- og baggårdsfest med 20-30 mennesker. Siden er flere og flere flokket til, for at feste, hygge sig og komme hinanden ved i Københavns gader.

Og måske er netop denne mulighed for at være social og komme hinanden ved, Distortions kerne og grunden til at københavnerne i den grad har taget festivalen til sig.

Studerer man folkemængden i gaderne, vil man kunne se den til tider lettere indadvendte danske mentalitet, som jeg har skrevet om tidligere, opfører sig helt anderledes med hilsner og klap på skuldrene af hinanden. Folk kommer hinanden ved. Hvor er det dejligt at se! Mere af det tak.

 

Socail-web

 

Med Distortion er sommeren (endelig) skudt igang.

 

 

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *