Efterårstips for Københavneren

Share

Efterårsferien står for døren – meget veltrængt!
Selv drager jeg med familien på sejlerferie til Mallorca. I kan læse om vores tidligere turer på min rejseblog Out’N’about HER.  Det bliver skønt og flyveren går om et par timer!

Men bare fordi jeg forlader efterårsskuden, skal I ikke snydes for lidt inspiration til alt det københavner-efterårstiden kan byde på. Jeg håber I alle får tid til at holde lidt fri og holde jeres kære i hånden:)

Her kommer min liste med top fem efterårsaktiviteter:

1. Der brøles!!!!

Hop i et par gummistøvler, pak tasken med boller og varm kakao og drag til Dyrehaven mod nord. Her brøler kronhjortene i øjeblikket for at tiltrække sig hunner (tænk hvis det var så nemt med os, hva tøser:P). Frisk vind og menneske-tynde skove er lige om hjørnet!

dådyr-dyrehaven

2. Kulturnatten

Jeg elsker konceptet med Kulturnatten – én nat, hvor alle låste døre, bliver låst op og eventyrlystne mennesker som mig, kan få lov at kigge ind bag. Hvad med at tage til dansekoncert i et gammelt kapel, komme op i kommandotårnet ved Hovedbanegården, se botanisk have lyse op og hvor tit kan man lige høre grønlandsk korsang, måske!?

Det er en super hyggelig aften for hele familien, de københavnske gader bliver helt forandrede denne ene aften om året.

PLAKAT_2015

3. Få prikker for øjnene på Louisiana

Louisiana kunstmuseum i Humlebæk har en knaldgod udstilling på tapetet i øjeblikket med kunstneren Yayoi Kusama (godt dette er en skriftlig blog, for ved ikke helt hvordan man udtaler hendes navn!).

Og så er Humlebæk kun 30 km med Kystbanen – ingen undskyldning for ikke at være lidt (mere) kulturel. ( og Humlebæk er jo verdens dejligste by, det ved vi alle:P).

Som de selv skriver:

“Yayoi Kusama er en ener i den moderne kunst – helt sin egen, dybt original, umådeligt populær. Louisiana folder nu hele Kusamas livsværk ud på en omfattende og fascinerende retrospektiv udstilling, den første nogensinde i Skandinavien.”

Kusama-03

4. Verdens bedste fotos!

I Politikens Hus kan du indtil den 22. oktober komme med til World Press Photo fotoudstilling. Forvent ikke en feel good-udstilling. Virkeligheden serveres rå og brutal, men også inderlig, smuk og vidunderlig – dette er virkeligheden og jeg elsker den udstilling! Som amatør fotograf kan man ikke andet end sukke over de mange seje fotografer!

Udsnit af World Press Photos 2015

Udsnit af World Press Photos 2015

5. Det er uhyyyygggeligt i Tivoli

Tivoli åbner igen dørerne for os trængende voksne-legebørn, der er nemlig pyntet op til Halloween og uhygge i haven fra den 9. oktober til den 1. november. Der er både græskarudsnitning for børn og middag med show for vokse – alle kan få et gys, det er ikke alders betinget!

Nimb under Halloween

Vi ses om to uger!

Følg mig og min færden på Instagramkatrine_københavnerliv

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *