Gæsteblogger: Top ni bøger fra udvalgte lande du skal pakke til sommerferien

2
Share

4

Sommeren står for døren og for mange af os bliver der pakket til nye spændende udenlandseventyr – og for mange af os står den på dansk sommerhygge. Selv drager jeg på backpackereventyr til Panama idag og fire uger frem!!!! 🙂 

Imens jeg drager på offline eventyr, har jeg fået hjælp af Gitte til at give jer lidt sommer-læse inspiration. Gitte har tidligere drev bogbloggen boghylden.com, læser idag litteraturhistorie i Aarhus og er vild med bøgernes altopslugende effekt på en varm sommerdag. 

Hun har lavet en guide til jer med bøger som passer til ni spændende rejsedestinationer. Der er både noget til storbyelskeren, adventurehajen og øhopperen – og danskeren som kan drømme sig væk hjemme fra liggestolen i haven.

Selv er jeg som en bi om en honningmad, når jeg i lufthavnen kommer forbi endnu en bogshop. Men kan jo altid liiige have en ekstra bog med i kufferten, ik?! Læsning er lig afslapning og ferie for mig, så jeg glæder mig til at kaste mig over de bøger Gitte foreslår i hendes sommerferie-læseguide her:

SOMMERENS MUST-READ BØGER TIL NI FORSKELLIGE REJSEDESTINATIONER

Der kan være noget helt vidunderligt over at tilbringe sommeren i Danmark; de lyse sommernætter, duften af sommerregn på asfalten og den beroligende lyd af fugle, der synger døgnet rundt. I år skal jeg tilbringe min sommer i Danmark, og selvom det er helt fantastisk, kan jeg alligevel ikke undgå en gang i mellem at blive ramt af udlængsel. Og når det sker, tyr jeg til bøgernes verden – jeg forvilder mig ind i en historie, som tillader mig at sidde på en storbybænk i en park og nyde den danske sol samtidig med, at jeg befinder mig mange tusind kilometer væk.

Hvis du også skal bruge din sommer i det danske land, har jeg her sammensat en top 9 over bøger, som kan tage dig med på en rejse helt uden, at du behøver at bevæge dig. Du kan læse dem på stranden eller i storbyens kaos, og uanset om du har lyst til at drømme dig ud i naturen, til en fransk landsby eller til en pulserende amerikansk storby, findes der en bog for dig. Eller du kan pakke den med i kufferten, når du drager afsted til en af disse 9 destinationer.

5

2

 1. The Shadow of the Wind af Carlos Ruiz Zafón

Destination: Barcelona

I denne mysterieroman får du mulighed for at træde ind i et postkrigs-Barcelona, hvor drengen Daniel forsøger at finde sig til rette mellem familie, piger og bøger. Daniel bliver kastet ud i et mysterium om en for længst glemt bog, som en mystisk fremmed forsøger at fravriste ham. Zafón skriver meget smukt og poetisk, og siderne emmer af spansk stemning og genkendelige gadenavne.

Perfekt til: dig, som elsker at læse bøger om bøger – og som drømmer sig væk til det lune, spanske klima.

Originaltitel: La sombra del viento. På dansk: Vindens skygge

 

 1. Chokolade af Joanne Harris

Destination: Frankrig, lille landsby

I en lille fransk landsby slår Vianne sig ned og åbner en syndig chokoladeforretning. Det bliver starten på en eventyrlig historie, hvor solidaritet og bysamfund bliver udforsket via forandringer, mystik og et lille skvæt magi. Harris har skrevet en absolut fortryllende bog, som er så stemningsfuld og malende udført, at du næsten kan smage chokoladen.

Perfekt til: en lun sommeraften med kvalitetschokolade som snack.

Originaltitel: Chocolat

 

 1. Og bjergene gav genlyd af Khaled Hosseini

Destination: Afghanistan og USA

Via næsten novellelignende beretninger bindes en masse skæbner sammen, og det er næsten umuligt ikke at blive rørt og ramt af denne smukke fortælling om søskendekærlighed og -hengivenhed. Hosseini skriver eminent og letfordøjeligt, og du kan både mærke sandet under dine fødder og den skarpe sol i dit ansigt, når du læser denne vidunderfine roman.

Perfekt til: en tur på stranden, hvor du kan mærke sol og sand både i virkeligheden og i fantasiens verden – og hvor eventuelle tårer kan maskeres som havvand.

Originaltitel: And the Mountains Echoed

7

 1. Neverwhere af Neil Gaiman

Destination: London

Neil Gaiman giver dig i denne bog muligheden for at møde et helt nyt London, et London, som du med garanti aldrig har opdaget, når du har besøgt den klassiske storby. Neverwhere er en dyster eventyrsfortælling fuld af magiske væsner, som på deres egen måde lever i et fortryllende London.

Perfekt til: dig, som gerne vil vide, hvad der gemmer sig under den kendte storbys facade.

På dansk: Neverwhere: en rejse på Undersiden

1

 1. Kaptajn Corellis mandolin af Louis de Berniéres

Destination: Grækenland, små græske byer

Denne bog er en smuk, smuk fortælling om krig og kærlighed, familie og knuste drømme. Den er både vidunderlig og grusom, menneskelig og brutal, storslået og jordbunden. Den foregår på en græsk ø, og midt mellem krudt og ødelæggelse kan man dufte græske krydderier og høre lyden af brægende geder. Den kan virke lidt forvirrende i skiftene mellem de første 3-4 kapitler, men hvis man hænger i, er den det hele værd.

Perfekt til: dig, der har hang til storslåede kærlighedsfortællinger og græsk økultur.

Originaltitel: Captain Corelli’s Mandolin

 

 1. Joyland af Stephen King

Destination: North Carolina

Dette er ikke en gyserbog, men blot en bog om en dreng, som tilbringer en ubeskrivelig og altafgørende sommer i en amerikansk forlystelsespark. Med få overnaturlige træk fortæller King her en historie om de venskaber, der opstår i ungdommen og varer for evigt. Og så er det en fortælling om alt det, som en sommer kan bringe dig.

Perfekt til: pauselæsning mellem forlystelserne i det danske lands parker.

 

 1. To Kill a Mockingbird af Harper Lee

Destination: Alabama

Denne klassiker læste jeg for ganske nylig, og den er aldeles perfekt som sommerlæsning. Det er en fantastisk fortælling om fordomme og tolerance i det sydlige Amerika med enestående beskrivelser af den næsten uendelige sommer fuld af muligheder, der ligger foran en, når man er barn.

Perfekt til: en regnfuld sommerdag, hvor du gerne vil flygte til et klima, hvor selv sne om vinteren er en kuriositet.

På dansk: Dræb ikke en sangfugl

6

 

 1. Stillidsen af Donna Tartt

Destination: Las Vegas og New York

Som den tungeste bog på listen, både fysisk og mentalt, kræver Stillidsen en vis indsats fra din side som læser. Det er ikke en bog, der hurtigt er læst på en strandtur, men en bog, som kræver, at du investerer tid og kræfter. Til gengæld giver den dig så meget igen. Det er en bog, der undersøger tilhørsforhold og ejerskab, skæbner og tilfældigheder, og den gør det i New Yorks snedækkede gader og Las Vegas’ på en gang dovne og pulserende solskinsørken.

Perfekt til: dig, som ikke har tid til at læse lange bøger i hverdagen, men gerne vil bruge sommeren på en bog, som både tager lang tid at læse, men som også sidder fast i bevidstheden længe, længe efter.

Originaltitel: The Goldfinch

 

 1. Sommerbogen af Tove Jansson

Destination: Den finske skærgård

Det ligger i titlen – det her er simpelthen den perfekte sommerbog. Drøm dig væk til naturskønne omgivelser og barndommens evige nysgerrighed med denne lille, fine skat. Der er ingen fremadgående handling, du skal følge, kun evigt fine sommerglimt, du skal nyde og absorbere. Lille Sophia og hendes farmor taler om livet, alt i mens solen skinner, og regnen falder, og bladende blæser hen over øen – og sommeren bliver evig, varm og vidunderlig.

Perfekt til: alt. Den ultimative sommerbog, der vil sætte dig i en nostalgisk, melankolsk og begejstret sommerstemning, uanset om du læser den på stranden, i sengen eller på en bænk i storbyen. Uanset hvor du er, vil du alligevel kun fornemme havskum i ansigtet og sten under fødderne.

Originaltitel: Sommarboken

3

 

God sommerferie, må du forsvinde helt væk i en bog og tage på rejseeventyr ind i fantasiens verden!

Gitte

Gitte har tidligere drev bogbloggen boghylden.com. Idag læser hun litteraturhistorie i Aarhus. Har du lyst til flere bogtips fra Gitte, så følg med på hendes instagram profil: @gittewitte

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 responses

  • Tak:) og hun skal være mere end velkommen til at komme tilbage en anden gang også – godt med en masse inspiration. God sommer, Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *