Gæsteskribent hos Guide-to-Copenhagen og ynglingssteder

Share

I kender måske Linn fra hendes dejlige og prisbelønnede madblog Frk. Kræsen. Nu har hun kastet sig over endnu en blog, en til turister og andet engelsktalene godtfolk, der skal udforske København. Derfra navnet Guide to Copenhagen.

For lidt tid siden blev jeg spurgt af Linn om jeg havde lyst til at lave et gæsteindlæg til bloggen med temaet “dit ynglingssted i København”. Og selvfølgelig havde jeg det!

I kan læse mit indlæg om Assistens Kirkegård, som virkelig er et af mine ynglingssteder i København, her.

Det var ellers en svær opgave – skriv om dit ynglingssted i København… jeg har jo ikke kun et sted! Derfor kommer jeg her med et par andre af mine ynglingssteder i hovedstaden.

Måske en ide til her i weekenden?

1. Grønthandlerne på Frederikssundsvej

Trænger du til lidt eksotisk stemning i din hverdag, så kræver det ikke andet end at begive sig ind i af døren hos en af de mange grønthandlere i området. Her dufter af kanel og kardemomme. Arabisk og andre mellemøstlige dialekter runger i hele butikken og glem alt om at læse etiketterne på varerne – det er også på et sprog som er udenfor min forståelse. Herligt!

Hvor: Frederikssundsvej, 2400 København NV

grønt

2. Pandekagestedet

Folk der kender mig, kender også min lille svaghed – pandekager. Uhm! Det ligger i kortene at La Galette, en restaurant der udelukkende serverer pandekager, er et sted lige efter mit hjerte. Her kan man få både boghvedmadpandekager og lækre dessertpandekager. Og så er det i ægte fransk stil!

Hvor: Larsbjørnsstræde 9, 1454 København K

pandekage

3. Madmarked på Papirøen

“Et farverigt, folkeligt og billigt madmarked i hjertet af København”, sådan skriver på deres hjemmeside – og jeg kan ikke sige det meget bedre. Det er et skønt sted hvor kulturer, dufte og snak fra de mange besøgende blander sig sammen med en masse herlig mad. Og så er de nabo til Operaen, hvis man trænger til en lille udflugt.

Hvor: Trangravsvej 14, 1436 København K

 

foto_2

foto_1

4. Nørrebro byhave

I Nørrebroparken ligger en ægte grøn perle. Nørrebro byhave er et skønt og velduftende sted. Jeg kan jo ikke andet end at blive lidt lykkelig indeni, som den urban gardener jeg selv er. Her kan man komme forbi og få lidt grønt til øjnene og lidt grøn viden til hjernen.

Hvor: Hørsholmparken, 2200 København N

 

gulerødder

foto_3

 

5. GRØD

Måske er det lidt en danskervane – men grød er nu godt. Og så er det en dejlig sund måde at starte dagen på. Butikken GRØD findes både på Jægersborggade og i Torvehallerne. Nyd en lækker grød med æbegrød, gulerodssaft og tørrede jordbærdrys og nyd morgenen begynde.

Hvor: Jægersborggade 50,  2200 København N & Torvehallerne (Frederiksborggade 21, 1360 København K)

torv

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *