GUIDE: derfor skal du vælge et spejlreflekskamera

Share

Folk har tit spurgt mig om mit valg af kamera og hvad jeg bruger her på bloggen. Jeg elsker at tage billeder både til bloggen og på mine mange rejser og jeg deler gerne ud af min egen erfaring indenfor dette farvelige landskab – så here you go.

nyhavn-web-

gronland

cheesecake-dessert

solnedgang

Hvad bruger jeg selv til at tage fotos med?

Min iPhone bliver brugt meget, det indrømmer jeg blankt og det er lækkert som back-up når jeg er ude. Det er dog hos spejlreflekskameraet at min hjerte virkelig banker.
I dette indlæg vil jeg forsøge at gøre jer lidt klogere på hvad et spejlreflekskamera kan og prøve at besvare jeg spørgsmål: ”hvorfor skal jeg købe et spejlrefleks kamera?”.

I de sidste mange år har jeg fotograferet i selskab med mit trofaste spejlreflekskamera Canon 600D (opdateringen er 700D – med touchskærm, den ville jeg vælge idag!). Vi har haft mange gode stunder os to! Her kommer så mine egne råd fra mig til jer, hvis du går og overvejer at købe et spejlrefleks kamera.

tyk-hund

grønt-mad

telt-gronland

vandring-newzealand

Hvad kan et spejlreflekskamera, som et kompaktkamera ikke kan?

Jeg havde brug for et kamera der kunne mere .end ”point-and-shoot”, som kompaktkameraerne er så gode til. Lyset blev ikke altid rigtigt, jeg kunne ikke sløre baggrunden på fx portrætfotos, det kunne ikke tage ordentlige billeder indenfor uden at jeg skulle bruge flash og gøre alle helt hvide i hovedet med røde øjne… og så videre. Jeg havde brug for at lege mere med mit kamera! Så mit digitale spejlreflekskamera Canon 600D ind i hjemmet og jeg kom oftere ud med kameraet under armen og et smil om munden.

Og spejlreflekskameraer er altså bare bedre i min optik. I know, iPhone 6 især tager også ret gode billeder, men dybden i billedet mangler. Sorry to say, sådan er det bare. 600 vinder! Jeg vil ikke gå ind i det tekniske her, men der er nogle processer som giver billederne mere dybde og et mere levende udtryk end fx mobile kameraer kan give.

Med et spejlrefleks har du også mulighed for at skifte linsen ud og dermed bruge kameraet optimalt til hver fotosituation. Skal du tage billeder af din hund eller blomster kan du bruge en makrolinse, der sætter fokus på detaljer, eller du kan sætte en zoomlinse på og skyde (altså tage et foto) af en hjort, selvom den står på flere meters afstand. Det giver bare super lækre billeder – selv er jeg vild med min makrolinse, især til portrætbilleder kan en makrolinse fange ansigtets lækre detaljer og dybde bedre end de kompaktkameraer jeg har prøvet.

Du kan lege med et spejlrefleks og du bliver aldrig træt af legen. Et spejlrefleks er for de kreative. Dem som kan se muligheder i et motiv og lege med fotografiets muligheder. Er man mere en ”point-and-shoot” kind of gal, så er et spejlreflekskameraet ikke din kop te. Glem det, du bliver irriteret og vil forsøge at kaste det ud af vinduet! Men er du typen der godt kan lide at lege, udforske nye muligheder og nyder at bruge tid på at fange livets mange sjove stunder, så kunne du godt gå hen og blive kamera-koman ligesom mig.

Dame-ryger

Og hvorfor faldt mit øje netop på Canons 600D som min følgesvend?

Det er let (lettere) i forhold til mange andre spejlrefleks’ere. Jeg har tit haft det med i rygsækken, når jeg alligevel skulle ud og udforske byen. Det er tit på sådanne turer at man lige falder over DET perfekte motiv. Og så er det jo godt at man havde sit kamera med sig.
På 600D kan man dreje skærmen. Så er du typen der tager hunde, baby eller andre skæve billeder, så behøver du ikke ligge og rode rundt nede på gulvet. Du kan bare dreje skærmen og holde kameraet ned mod gulvet. Såå smart – og jeg har ikke engang hund eller baby, funktionen er bare lækker til mange situationer.

Og så kan 600 D’eren ikke kun tage lækre billeder, kameraet er også rigtig god til at optage film med – selvfølgelig i HD format. Som blogger er det sjovt at lege med hvordan man kan kommunikere på alternative måder og her kommer videoen ind. Jeg har længe overvejet at lege lidt mere med dette og nu må vi se om jeg får gjort noget ved det. Jeg har i hvert fald allerede kameraet.

Canon er siden kommet ud med en ny udgave af mit kamera – Canon 700D. Den største forskel er at 700D’eren har touchskærm. Det ville have gjort livet meget lettere for mig, da jeg skulle lære alle kameraets seje funktioner. Så fed opgradering de er kommet med og lige et tip jeg ville give videre til jer.

Jeg har fundet et website på en af de smarte affiliate/reklamesider jeg er medlem af, så her kan du få et godt overblik over de nyeste spejlreflekskameraerne på markedet. På siden findes kan du også sammenligne de forskellige kameraer og finde det bedste til dit behov.

Jeg håber I kunne bruge mine egne private tips omkring spejlreflekskameraer. Held og lykke og god kamera jagt derude- skriv endelig til mig, hvis I har nogle spørgsmål:)

frederiksberghave

 fiskeri-gronland

strikkede sokker

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *