Guide: Fem grønne løberuter | løb i København

Share

løb-københavn

Det grønne pibler frem i København – så på med løbeskoene og afsted til på en af Københavns mange grønne løberuter. Ikke noget med at forsætte på løbebåndet i de indelukkede centre. Man bliver glad i bolden af fuglesang, frisk vind i håret og grønne omgivelser – siger eksperterne og jeg!

For at gøre det hele lidt nemmere, har jeg sat mig ned og lavet en aktiv guide til jer, med nogle af de grønne steder jeg selv elsker at komme med mine løbesko.

Som I jo nok ved, så har jeg sat mig for at lidt sindsygt projekt med en halvironman her til sommer. Såååå ingen undskyldninger for ikke at komme ud, her fra min side! (trods en skadet lænd!). Måske jeg også kan få jer med??

løb-københavnerliv

Utterslev mose – vild natur til løb tæt på byen

Jeg bor selv tæt på Utterslev mose og I kan ofte finde mig med sved på panden rundt om de tre søer, som findes i dette grønne område. Mosen var tidligere en del af fortet Vestvolden, men siden militæret trak sig tilbage i 1920, er det blevet et skønt grønt sted at boltre sig på – for os “løben-havnere”.

Grøn rundtur på 17 km

Det er muligt at lave en rundtur på ca. 17 km i grønne omgivelser rundt om den gamle Vestvolden. Du kan starte ved Fuglebakken st. og løbe igennem Grøndalsparken langs togbanen ud til Damhussøen. Rundt om den hyggelige sø i Vanløse og fortsætte turen igennem Damhusengen, der var en del af det gamle Vestvolden fort. Følg åen og det grønne “fort-bælte” hele vejen til Utterslev Mose. Løb så igennem Nordvestparken og ned til Fuglebakken st. igennem grønne Nattergalevej. Skøn tur, kan virkelig anbefale den! De grønne områder her er ikke så by-trimmede, som nogle af de andre grønne områder i byen. Herligt!

Jeg har lavet er kort til jer. Tryk på kortet for at få  hele løberuten vist på iForms ruteplanner.

Vestvolden-løberute

Søerne – en løbeklassiker i København

Dette er en ægte løbeklassiker for løbere i København. Der er mulighed for flere løberuter her. Du kan løbe alle fire søer rundt, den tur er omkring 8 km. Eller du kan korte løbeturen af og bare løbe nogle af søerne rundt. Det er et rent løbemekka og du vil aldrig være alene på denne tur.

Men husk forureningen. Det siges at søerne er et af byens mere forurenede steder, så gør det ikke til din vanlige løbetur. Men den skal næsten opleves engang imellem og er et rigtig godt supplement, når du har brug for et løbekøbenhavner-boost. Sammen med alle de mange andre der løber rundt her, bliver man nødt til at give den lidt gas!

Frederiksberghave og Søndermarken – løb i slotsparken

Frederiksberg Have er en gammel slotspark og det skønne ved parken er alle dens små krogede stier. Der er så meget forskelligt kønt at kigge på i parken og stierne bugter sig i en uendelighed. Så selv på de længere løbeture, kan du bruge parkens mange stisystemer til at få kilometer i benene, uden at du behøver at løbe på de samme stier. Prøv at finde Frederiksberg slot, det kinesiske lysthus og den lille å, som løber igennem haven på din løbetur.

TIP! Du kan også løbe forbi og sige hej til elefanterne på din løbetur i parken. Der er nemlig lavet et “kig ind” til Zoologisk Have fra Frederiksberg have! Mon du kan finde det?

Og så er der Søndermarken, Frederiksberg Haves vilde storebror. Her er ikke lige så park-mondænt, men det er også dejligt at få øje på lidt vildnis midt i byen. Søndermarken har også fået anlagt en interaktiv løberute, hvor du kan løbe om kap med en hare, der lyser ruten op. Ret sjov løbegadget for os løbere, prøv det en dag.

løb-københavnerliv1

Amager Fælled – bakke træning i dit løb

Jeg elsker Amager Fælled! Det er et kæmpe lækkert grønt område tæt på Islands Brygge på Amager. Skønt, vildt og bakket. Det er blandt andet her, hvor jeg løber mange af mine lange ture, da det er et af de eneste steder – sammen med turen rundt om Vestvolden ved Utterslev Mose, hvor man i byen, kan løbe mere end 10 kilometer uden at skulle passere et lyskryds.

Her kan man rigtig føle den vilde natur og dyrelivet – jeg så en hjort sidste gang jeg var forbi fælleden!!!

Har du ikke nok løbekilometer i Amager Fælled, kan du løbe videre hen til naboen, Kalvebod Fælled med sine 20 km2 at boltre sig på. Så skulle der være et par turer her for selv de mere løbeentusiastiske!

Godt nok ligger Fælleden ret langt væk fra mig, men så tager jeg cyklen derhen. Rigtig god opvarmning, så man er klar til at give den gas med bakkerne.

løb-københavnerliv2

Assistens kirkegård – en unik oplevelse til løb!

Dette er en af de mere specielle løbeoplevelser i København – og måske helt unik for København faktisk. Men altså her i byen kan du løbe på en kirkegård! Ha det er da noget at skrive hjem om. En stor del af kirkegården, der ligger i København N, bliver idag brugt som en park. Det er et skønt grønt område i denne del af byen. Så tag bare løbeskoene med ind på kirkegården – ligesom alle de andre, og løb en tur i dette grønne område.

TIP! Hvis du vil gøre løbeturen lidt længere, så kan du også løbe igennem Hans Travens Park lige ved siden af.

Jeg håber at se jer ude på en af jeres løbeturer i byens mange grønne parker!

Og husk på disse to mottoer derude:

“Sweat is just fat crying”

“The faster you run the, the sooner you’re done!

Hvor tager I selv hen og løber i København??

løb-københavnerliv

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *