GUIDE: Festivaler i København

Share

Gadefest-københavn

Solen titter frem i København igen med varme og grønne blade på træerne – og det samme gør de mange festivaler som giver liv og glade dage til Københavns gader.

Jeg har fundet er par af byens festivaler frem, som jeg selv glæder mig til at udforske her den kommende tid.

48 timers festival Nørrebro

29. april til 1. maj 2016

Dette er en festival, der sætter gang i Nørrebros gader og butikker. Mange lokaler butikker og initiativer laver sjov, spas og grønne tiltag i disse 48 timer. Jeg har hørt om bogbytte-bogbutikken, en aften med cocktails og klima debat og et sted hvor du skal medbringe dine gamle gulerødder, så du sammen med andre kan forvandle slappe grøntsager til sprudlende lækker suppe – i skæret fra diskolamper. Det er en skør og skæv festival, lige hvad der passer til Nørrebro.

gulerødder

Distortion

1.-5. juni 2016

Der er også altid kære gamle glade Distortion. En festival der forvandler mange af Københavns gader til rene dansegulve med live musik og madboder flere dage i træk. Det er en af de festivaler, der er forbundet med sommeren i København – og er du i byen en af disse dage, så slå et smut forbi de festlige gader, Distorion fyrer op for. Her kan du rigtig se hvordan Københavns sande festglade hjerte folder sig ud.

distorition-copenhagen

Copenhagen Jazz festival

3.- 12. juli 2016

Kan du forestille dig det? Solens sommer stråler varmer dit ansigt, mens du sidder med en kold øl i hånden på græsset i Kongens Have sammen med dejlige venner og høre jazztonerne fra live orkesteret sprede sig ud over hele parken – ja ud over hele København med sine afslappende toner. Jep, det er den følelse Copenhagen Jazz festival giver – og jeg elsker den! Er jeg hjemme, kan du finde mig der på den grønne plet i Kongens Have.

peacefulspot-copenhagen

Copenhagen Fashion Festival

10.-12. august 2016

Jeg har ikke tålmodighed til rigtig at gå op i fashion og der er – heldigvis – så mange andre som gør et kæmpe arbejde for dansk fashion. Men det er sjovt en gang om året at blive opslugt af dette glamour og champagne slør. Og jeg mangler stadig at se en rigtig catwalk. Jeg så engang en på Nationalmuseet med historiske dragter, men tror ikke rigtig det tæller. Måske det bliver i år jeg finder baldresset frem og hopper i de høje hæle til Copenhagen Fashion Festival. Jeg har hørt den er ved at være verdens 5. vigtigste fashion week – det er sejt af lille Danmark!

Til forskel fra Copenhagen Fashion Week, der er mere branche relateret, så er Copenhagen Fashion Festival for alle og enhver. Her er der rig mulighed for at komme til modeshows og andre aktiviteter.

loppemarked-studenterhuset1

Copenhagen Cooking and Food festival

19.-28. August

Jeg elsker mad! Og en hel festival dedikeret til lækker nordisk sund mad er et hit her på matriklen. Det passer også rigtig godt med en festival her efter sommerferien, hvor man kan se frem til er mørke og efterårsgråvejr. Sommerferien er ovre – og så skal vi da muntre os op med lidt lækker mad! Ja tak festival.

Marie Melchior

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses

  1. Super fed Guide 🙂 Jeg ville tilføje Copenhagen Photo Festival, som er noget jeg har sat kæmpe kryds i kalenderen for. :))))) Nikoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *