Hr. gartner Sandberg i Assistens Kirkegård

Share

 

Assistens

Jeg var for nylig på tur med min familie i Assistens Kirkegård. Herligt grønt sted midt på Nørrebro. Perfekt til løbeturer, picnic med varm kakao og se på grave. Det lyder måske lidt markabert, men sådan er det med Assistens. Det er en park og kirkegård i et og det er ret unikt for København.

Jeg ledte mine forældre hen til den obligatoriske grav, nemlig H.C. Andersens. Mens vi stod foran graven stødte vi på Hr. gartner Sandberg – en herlig mand og gartner på Assistens. En professionel urban gardener, dem er der nok ikke mange af. Og så har han verdens bedste job, mener han selv og sådan ville vi jo nok allesammen gerne have det. Men hans job er nu skønt med frisk luft, ingen flimrende tid foran computeren og så kan han snakke med søde “turister” som os.

Hans bedste råd til andre som gerne ville følge hans levevej på et hobbyplan og være lidt urban gardeners lyder således: “det handler om operation hænderne op af lommen!”. Og det har han jo i og for sig ret i – det kunne vi andre vist også godt lære lidt af udenfor haven også. Godt råd til næste gang man er liiiidt for doven: start operation hænderne op af lommen!

Og så gav han mig et hemmeligt tip om hans ynglingssted i parken, som han bad mig om at dele med hele den Københavnske befolkning – så det gør jeg hermed, det er jo hr. gartner Sandberg der siger det.

TIPPET! Bagved kapellet på Assistens Kirkegård ligger de skønneste tre store urtebede, som hr. gartner Sandberg stod for at få bygget i foråret. Her kan du få inspiration til alverdens krydrede retter og der dufter helt fantastisk rundt om bedene.

krydderbed

Assistens1

Så tag derned en dag og stryg fingerende igennem bedet – uhm hvilke dufte man kan finde midt i København. Og så et ægte gratis grønt lille lækkert sted, helt i min ånd. Hr. Gardner Sandberg plukkede noget af det som te til mig og jeg glæder mig meget til at nyde det her over efteråret.

gartner sandberg

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

4 responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *