Skal du hygge i weekenden?

Share

Kan I mærke det?

Weekenden nærmer sig nu med hastige skridt og jeg glæder mig. Jeg er ellers helt vild med mit studie, men der er nu bare noget magisk og afslappende over weekender (nogle gange).

For mit vedkommende står weekenden på hyldebærjagt (jep I kan vente jer en ny Vild med det Vilde-opskrift på bloggen snart), holde-i-hånd-slentretur i Dyrehaven med Lau og hyggelig middag i Krøgers Have inden de lukker ned for vinteren.

Men hvad med jer?

Hvis I ikke allerede ved det, så har jeg her samlet nogle hyggelige, weekend-afslappende og lidt skøre ting til jer her.

1. En å inde på Louisiana

Igår var jeg på Lousiana med nogle dejlige damer. Og her så vi noget sjovt, som Louisiana udstiller – nemlig Riverbed af Olafur Eliasson. Værket er simpelthen tre rum fyldt op med sten og en å der løber igennem det hele, jep inde på museet. Man kan nu faktisk ikke kun “gå” på museum, men også “gå” på kunsten i bogstaveligste forstand. Det er også mange andre sjove ting – Louisiana er nu bare altså et besøg værd faktisk.

Hvor: Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Hvordan kommer jeg derhen: Tag kystbanen til Humlebæk og følg skiltene til Louisiana (der er rigeligt af dem)

foto 4 foto 3-2 foto 2-3 foto 1-3

2. Digtervandretur på Assistens Kirkegård

Jeg er vild med det sted! Stilheden, stemningen, græsset og freden er bare noget særligt. På søndag kan man kombinere alt det med en digterrundvandring. Gadedigteren Christian Kronman går på vandring fra kl. 14-15.30 og læser højt af de afdøde digters værker. Mere information om billetter (turen koster en 50’er) kan findes her.

Hvor: Kapelvej 4, 2200 København N

Hvordan finder jeg derhen: Bus 5A kører lige til vejen, stå af ved “Kapelvej” og gå 500 hen til Kulturcentret Assistens, hvor rundvisningen starter fra.

cykeltur i parken Museum peacefulspot Port

3. Morgenlæsning på Københavns Bibliotek 

Jeg sidder her faktisk selv lige nu – med en gang Cool Mint te og en lækker grov bolle med smør og ost. Burde måske få læst op til min time senere idag, men det er nu altså hyggeligere at skrive på bloggen. Og stedet er helt fantastisk til det. Jeg er omringet af bøger og folk der læser avis og fra cafeen Democratic dufter der herligt at kaffe. Hermed en stor anbefaling til søndagens morgen-hygge-læsning.

Hvor: Krystalgade 15, 1172 København K

Hvordan finder jeg derhen: Tag til Nørreport og gå med af Fiolstræde og drej til venstre af Krysalgade.

foto 3 foto 2-2 foto 1-2

 

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *