Kjær & Sommerfeldt – en vinbutik med historie

Share

 

Skærmbillede 2014-08-29 kl. 09.41.14

Jeg står her med et glas vin i hånden på en af de rigtig gamle adresser i København, Gammel Mønt 4. Butikken går idag under navnet Kjær & Sommerfeldt og er en skøn vinbutik med udvalg til alle mulige og umulige smagsløg i gamle københavnske rammer.
Butikken har også en vinbar, hvor man kan sidde udendørs foran butikken og indsnuse byens stemning såvel som vinen.

Selv er jeg på en guidet tur rundt i den gamle bygning som siden 1928 har været Kjær & Sommerfeldts. Før det lå der et telegraf kontor, men murerne var desværre så tykke, at der ikke kunne komme signal igennem til omverden.

I kælderen findes butikkens skatkammer. Her findes vine som selv Prins Henrik kun kan drømme om – vine til op mod en million kroner per flaske!
Gad vide hvilken lejlighed der fortjener sådan en vin?

Mange af disse flasker blev gemt af vejen under 2. Verdenskrig, så de forkerte munde ikke skulle få adgang til de dyrebare dråber. Derfor går historien på, at flaskerne blev gravet ind i kældervæggen og først taget frem igen da kysten var klar.

foto 1-1

Jeg kan kun anbefale at tage et smut forbi den hyggelige butik. Køb en god vin og nyd den i Kongens Have på en varm efterårsaften. Man får engangsvinglas med til picnicturen og de har selvfølgelig hvidvin klar på køl.

foto 5-1

Jeg kommer til at se mere til Kjær & Sommerfeldt, men det hører I mere om senere. Rigtig god weekend til alle!

foto 4-1 foto 5

 

Hvor: Gammel Mønt 4, København K

Hvordan finder jeg derhen: Tag metroen til Kongens Nytorv, gå op ad Lille Kongensgade og til højre ved Gammel Mønt

 

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *