Lidt radisefilosofi

Share

foto 1

“Man kan da ikke så radiser i starten af marts”

var svaret, da jeg fortalte, at jeg en kold og grå martsmorgen havde sået radiser i en krukke i haven.

 

Derfor tænkte jeg, da levere lidt radise eventyr og fortælle om de stakkels frø, der (åbentbart) så ubarmhjertigt blev sået alt for tidligt.

Om det var min kærlige omsorg med det hjemmelavede lille drivhus over krukken (med bøjede bambuspinde og en gennemsigtig stor plasticpose) eller de varme temperaturer her i midten af København, skal jeg ikke kunne sige. Men dette kan jeg sige: de kom op og har skudt i vejret lige siden..

foto 2

 

Og her 1. maj var det så radisetid med fine røde radiser, for lige at holde dagens tema lidt.

Radisefilosofi

Radiser i altankassen kan alle nok forholde sig til. Radiser spiser man og altankassen er ofte byboers eneste adgang til landmandslivet og det at dyrke grønt i byen. Urban Gardening hedder dette bylandmandskoncept også.

Det er faktisk slet ikke så svært, man behøver ikke engang et strå i siden af munden for at lege landmand her i byen.

Og så er det er super sjovt at se dine egne grøntsager poppe op af jorden – de smager trods alt lidt bedre end mange blomster, som oftest pryder byens grønne kasser! Og tænk at kunne sætte tænderne i noget, som kun var et lille frø, da du stod med det i hånden for første gang- det er da lidt sjovt.

Så dyrk løs!

Frø er utrolig taknemmelige oftest kræver de bare vand, god jord og sol, så skal du nok kunne få et par radiser, salat eller lækre jordbær i din altankasse til sommer.
Og hvis der ikke kommer noget, så prøv med noget andet, din altankasse eller krukke tager jo ikke skade af den grund (og din egen “farmer”-selvtillid skal du nok få oprettet igen).

Jeg glæder mig til at se alle jeres altankasser og krukker, når I får plantet lidt spiseligt i dem..:D! (kommentarfeltet er til for det samme…)

 

God grøn eftermiddag herfra Københavnerhaven

Share

One response

  1. Uhmmm ser godt ud med radiser allerede – har lige trukket årets første portion rabarber – også uhmmmm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *