Ny bycykel i København – hop på

Share

Skærmbillede 2014-05-23 kl. 08.42.07

Så er de her, de nye knaldhvide intelligente bycykler. De har indbygget GPS og elmotor – så du hverken kan fare vild eller stå tilbage for de ældre damer, der tonser byen rundt i overhalingsbanen med deres egne el-cykler. 

I USA kalder man allerede cykelstier for copenhagenlanes. Med dette offentlige betalte cykelprojekt, kan vores image som cykelby, da kun blive forbedret.

De slibrige detaljer

For 25 kr i timen kan dette hvide lyn blive din for en time, hvis man opretter et abonnement til 70 kr pr måned kan man få en halv time gratis eller 6 kr pr time. Dog modtog jeg for et par dage siden en mail fra DSB Plus, at man som (gratis) abonnent kan leje cyklerne for 10 kroner i timen frem til den 10. juni. Så hvis man skal ud at fræse i København inden den bliver invaderet af turister (og deres til dels middelmådige cykelstil) til sommer, så er det med at komme igang.

Opret dig og book din første tur her 

Målgruppen til den nye bycykel er både københavnske pendlere så vel som byens turister, der i fremtiden på en billig, CO2 venlig og oplevelsesrig måde kan komme rundt i byen.

Ud over ved Zoo og på rådhuspladserne i København og Frederiksberg, kan cyklen findes ved følgende S-togsstationer: Hovedbanen, Østerport,  Valby, Peter Bangsvej, Dybbelsbro og Flintholm. På hver station bor bycyklen i en ladestation til at oplade både lygterne, elmotoren og cyklens tablet, der agerer  GPS og virtuel turguide til byens attraktioner.

Familien bliver måske forøget

I øjeblikket findes der rundt i byen 250 el-cykler, men disse udgør bare pilotprojektet, den første generation af byens nye hvide lyn. Planen er en familie på 1.850 el-cykler og op imod 100 ladestationer i København.

Projektet har dog udviklet sig til lidt af et varmt emne på Christiansborg. Bycyklerne, der hver koster 20.000 kr, kommer til at koste Københavns kommune 100 millioner og er desuden blevet et halvt år forsinket.

 

Vil I læse mere inden I hopper på et hvidt lyn, så har MagasinetKBH været på en prøvecykeltur med den nye bycykel. Læs mere her

 

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

  1. 100 millioner er da også en slags penge…..og hvad er der nu galt med lidt gammeldags pedalmotion…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *