Ny københavnerbog med lokale tips og illustrationer fra Vissevasse

kbnhvn-kobenhavnerliv4
Share

kbnhvn-kobenhavnerliv

København har fået en ny biografi. KBNHVN/Hello Copenhagen viser ikke bare Københavns polerede ansigt og de der top hundrede-vis af kendte turistfælder, som os lokale helst holder os laaaangt fra. Her finder du kant, hemmelige tips og muntre historier om vores dejlige hovedstad.

I bogen KBNHVN HELLO Copenhagen fortæller forfatteren Søren Markers med skæve og lærerige historier om København. Designvirksomheden VISSEVASSE, der er kendt for sine pastelfarvede københavner plakater, har lavet skønne illustrationer til bogen.

Bogen har steder med som Tivoli og Zoologisk Have, men Søren Markers går ind bagved. Han finder de muntre og hemmelige historier frem. Steder og historier som også kan berige og gøre os lokale klogere på den by, vi går og lever i hver dag.

Selv en gammel kendt københavnerrotte som jeg kan lære noget af bogen. Bogen er også hele vejen igennem pyntet med små hemmelige tips, der giver en ny dybde til byen.

kbnhvn-kobenhavnerliv3handmade-købehavnerliv kbnhvn-kobenhavnerliv4

Efter at have læst bogen, blev jeg nødt til at lave en hel liste for mig selv. Der var så mange lokale små hemmelige steder, jeg selv må rundt og besøge det næste stykke tid. Små steder og tips gør det lidt sjovere at tage på eventyr i den by, jeg ellers troede, jeg kendte så godt – man bliver heldigvis altid klogere!:

Vidste du fx at…

  • der hænger hægekors på elefanterne ved indgangen til Carlsberg (de symboliserede i virkeligheden svastika ikonet før 2. Verdenskrig ændrede denne opfattelse)?
  • Trianglen, der kaldes for suppeterrinen, er tegnet af P.V. Jensen ligesom Grundtvigskirken på Bispebjerg?
  • du kan finde sten placeret der, hvor de fire gamle byporte, Nørreport, Vesterport, Østerport og Amagerport stod i gamle dage?
  • det er et must at besøgeværtshuset Fingerbøllet på Wildersgade, der ikke har forandret sig meget siden mellemkrigstiden?
  • du kan besøge den tidligere Rosenborg Bastion, en del af Københavns forsvarsværker, som ligger i Botanisk Have og er det højeste punkt i hele indre København?
  • udtrykket ”du har nok skudt papegøjen” stammer fra en gammel københavnsk skydeklub, der skød til måls efter pap-papegøjer? På stedet ligger i dag den lidt magiske og hemmelige legeplads i Skydebanehaven – du kan stadig finde papegøjerne, hvis du kigger dig omkring.

kobenhavlierv-brumlebyen

kbnhvn-kobenhavnerliv2

kobenhavnerliv-langebro

Det eneste ærgerlige er, at bogen ikke har Nordvest med. Det er også en bydel, der er ved at vågne op til dåd. Det kunne have været sjovt, at få et par historier fortalt om denne bydel også… Måske i næste udgave??:) Mens vi venter på denne mulige nye udgave, kan du altid fornøje dig med mine hemmelige tips om Nordvest.

Stor cadeau til dette nye københavner-bog-barn. Jeg kan kun anbefale den til jer, som også er nysgerrige på København og elsker gode historier med kant.

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *