Q&A om fotoudstillingen Københavnergrøn

Share
Københavnergrøn
Københavnergrøn er en fotoudstilling om grønne pletter rundt omkring i København, lige noget som falder i smag her på bloggen. Derfor har jeg spurgt Københavnergrøn om lidt “grønne spørgsmål” i forbindelse med deres udstilling.
Som de selv skriver på deres hjemmeside:
100 grønne steder i København, 100 fantastiske fotos under åben himmel i indre by og 1 helt ny online guide til grønne oplevelser i København og omegn og masser events hele sommeren igennem. Det er idéen bag Københavnergrøn.
Udstillingen løber indtil den 2. november og kan ses på Højbro Plads.
Hvordan fik I ideen til “Københavnergrøn”?
Vi fik ideen, da København blev udvalgt til EU’s Grønne Hovedstad 2014.  Vi har i mange år arbejdet med tilsvarende fotoprojekter med fokus på bla. natur, miljø og klima – så det var oplagt at foreslå et projekt her i vores egen by.  Vi har arbejdet med tilsvarende projekter
i 14 år og vist mere end 30 udstillinger i 11 lande i Europa
 
Hvordan har I udvalgt de 100 grønne steder i København? 
Vi har sammen med vores to journalister budt ind med de steder vi kendte i forvejen, så har vi talt med folk i kommunen, researchet på nettet og talt med interesseorganisationer, som Dansk Cyklistforbund og vi har haft kontakt til Naturvejledere fra Naturstyrelsen.
 
Hvad er jeres 5 ynglings grønne pletter i byen?
Jeg kan kun tale for mig selv (vi er fire i projektgruppen).  Jeg vil nok vælge Ørstedsparken (jeg bor tæt på), Haven ved Carlsberg, Kanalerne ved Christianshavn, Ryvangens Naturpark og Raadvad.
 
Hvor finder man de gode hemmelige grønne steder i byen?
De er jo allevegne, hvis man har sans for at opdage dem.  Men ellers kan man bruge vores bog og mini-guide, som fortæller spændende historier om 100 steder i København.
Du kan finde deres gratis e-bog om 100 grønne oplevelser her.
 
Hvad er fremtiden for “Københavnergrøn”?
Den vil jo leve videre på nettet og gennem bøgerne, men vi taler om at lave et projekt, hvor vi dykker endnu mere ned i de enkelte steder og fortæller mange flere detaljer fra stederne.
 
Hvad tror I det gør for København at have en grøn profil – og er vi en grøn by i sammenligning med andre storbyer?
Det gør jo livet bedre for os der bor her.  Samtidig skaber det gode muligheder for turister, og så gavner alt det grønne jo både miljøet og klimaet.
Hvis du er blevet inspireret til at gå på eventyr og udforske endnu flere grønne steder i byen, så kan du finde deres gratis e-bog om 100 grønne oplevelser her.
Grønne pletter
Nogle af mine egne grønne ynglingssteder i byen er Utterslev mose, Bispebjerg kirkegård om foråret når kirsebærtræerne springer ud og Vestvolden med de spændende krigshistorier, som jeg har skrevet om her.
Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *