Rungstedgaard byder på ro, hav og brunch i lange baner

Share

 

rungstedgaard-københavnerliv

Hvorfor er weekenderne så korte?? Jeg syntes aldrig man når alt det man gerne vil – og da aldrig at få tid til rigtig slappe af og komme væk på bare en weekend..

Det kan jo ikke passe – så jeg gik på jagt efter weekendåndehuller i weekenddistance fra København!

Og faktisk behøver du slet ikke at bevæge dig så langt væk fra byen for at opleve ægte feriestemning og få ro i sjælen. På en weekend kan du sagtens komme lidt væk og nyde roen sænke sig over dig..

rungstedgaard-københavnerliv9

Nu skal jeg bevise det:

Bare 25 kilometer nord for Hovedbanegården finder du hotel Rundstedgaard. Allerede da jeg trådte ind i loungen kunne jeg mærke at weekenden rigtig var begyndt! Med nabo til Karen Blixen kan man næsten allerede fornemme den idyl og ro, der hviler over stedet her i loungen.rungstedgaard-københavnerliv8

Rungstedgaard ligger på Strandvejen lige ved Rungsted hav med udsigt til Hven fra restauranten. Der er både park og petanquebane i baghaven og cykler man kan leje. Rungstedgaard var i gamle dage ejet af Laura Dinesen, kusine til Karen Blixen. Karen Blixens hus, i dag museum, ligger som nærmeste nabo – og er helt klart også et besøg værd.

rungstedgaard-københavnerliv11

rungstedgaard-københavnerliv12

rungstedgaard-københavnerliv1

rungstedgaard-københavnerliv3

Og hvad kan weekenden så byde på?

Hvis man ikke kan få (hele) weekenden til at gå med at sidde på sin altan med et glas vin i hånden og nyde freden, fuglesangen og bølgebrus fra Øresund, så kommer der her et par tip til hvad du så kan få weekenden til at gå med:

1. Gå en tur rundt i parken bagved – eller løb en tur, de har 2 kilometer markerede ruter

2. Spil petanque

3. Lån cykler til en tur og tag på Nordsjællandsk sightseeing med vind i håret og flade landeveje forude

4. Træn i deres center eller lån et håndklæde og hop i Øresund! (tag gerne et billede og send til mig)

5. Besøg Karen Blixen museet

6. Slentr en tur ned på Rundsted havn og udforsk butikkerne og de mange restauranter eller slap af med et glas vin og nyd livet på havnen med bådene der tøffer ind og ud dagen lang

rungstedgaard-københavnerliv5

rungstedgaard-københavnerliv7 rungstedgaard-københavnerliv6

Og så må du endelig ikke drøne af sted for tidligt søndag morgen. Holdt. Bliiiv. Du kan ikke drage af sted før du har smagt deres brunch. Selvom vi i København jo bliver stoppet og proppet med brunch’er, så går mine tanker nu stadig tilbage til brunchen på Rungstedgaard. De havde alt. Jeg ved godt det forpligter, når jeg siger ALT. Men i dette tilfælde kan jeg godt stå inde for det. Der var champagne (selvfølgelig), æg, pandekager, smoothies, steg, laks, frugt, kager, Bloody Mary, lam, chokolade creme.. Resten vil jeg lade din fantasi og mave om at tænke sig til.

Kan du se, det er ikke noget problem at komme i feriestemning og lidt væk fra hverdagen, selvom jeg syntes vores weekender i København er kortere end i resten af landet!

rungstedgaard1

Bagvejen til Rungstedgaard – så er jeg vist ikke længere i København. Skønt med natur og blå himmel!!

“Det er måden du holder weekend på”

FOTOGRAFENS VALG

Jeg har lovet også at dele fotografens personlige favorit. Kaffemaskinerne var han vild med! Som i RET VILD… Så prøve Ice Coffee’en, lyder det fra den begejstrede fotograf. Tippet er hermed givet videre fra ham til jer!

kaffemaskine_rungstedgaard

 

Dette indlæg er blevet til i samarbejde med Rungstedgaard. Alle ord og meninger i indlægget er mine egne. Tak fordi du støtter mine samarbejdspartnere. De gør det muligt for mig, at lave hvad jeg elsker.

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *