VESTERBRO INSTAGRAM’D: Råt og godt

Share

VBRO, Vesterbronx, Vesterbro – kært barn har mange navne. Bydelen har udviklet sig en sig en del i løbet af de sidste 5 år til et hip og happening sted.

Et område hvor man finder skjulte skatte og restauranter med udsøgt mad, som smelter på tungen for få kroner. Lad os udforske bydelen sammen med instagrammer @cabang4, der er mad entusiast og tit udforsker bydelen for nye tasty åndehuller.

Fra slum til hipster

Efter at have haft et rygte som Københavns luder- og narkomankvarter, hvor kun de fattigste ville bo, er kvarteret det sidste årti blomstret op. Dette skyldes dels en byfornyelse, der shinnede Vesterbro op, og dels at bydelens billige boliger tiltrak mange unge, som har sat deres eget hipster præg på bydelen. Et lille område nær Istedgade er stadig kendt som København’s red light distrikt, men det har ikke stoppet børnefamilier og kendte som Dan Turèll, Liva Weel og Tove Ditlevsen til at finde skønheden i denne diamond in the rough.

Tips til spisesteder på VBRO

Og nu til mad.. Mad som både folk store pengepunge og folk på SU kan få glæde af!

Kødbyen er det nye mad mekka på Vesterbro, hvor du finder lidt af hvert. Her kommer en lille spiselig-guide til en dag i Kødbyen og resten af VBRO – en hel dag med mad, kan det blive meget bedre!

Morgenmad

Snup en morgengåtur og start dagen tidligt med en matcha te eller en iced matcha på kokosvand fra ByOh Matcha Bar på Helgolandsgade 13. Slut slentreturen af med et besøg på Mad og Kaffe (OBS! Der er altid ventetid, derfor er det godt med lidt drikkelse på vejen – alle undskyldninger for mere god mad tæller, right?). Caféen ligger på Sønder Boulevard 68. Denne hyggelige café har faktisk vundet AOK’s ‘Byens Bedste Café 2016’, en pris som stedet har fået flere år i træk. Oplevelsen er ikke kun en fryd for øjet, men også for dine sanser. Du kan frit vælge imellem en lang liste af hjemmelavede økologiske godter – husk den friskpressede juice til at give et ekstra morgenkick.

morgenmad

Frokost

Efter en stor morgenmad kan der altid være plads til en lækker og let salat fra WEDOFOOD på Halmtorvet i Kødbyen. Stedet har blandt andet vundet AOK fornemme pris som ‘Byens Bedste Take Away 2016’ og dét er spot on! Du kan sagtens sidde både indenfor eller ude i det gode vejr – eller rykke over i de grønne områder over hele VBRO og nyde sammensatte salater, som du ikke kan få nok af! Hvis du stadig er mæt fra morgenmaden men kan godt spise en lille hapser og kaffe, så besøg den nyåbnede Prolog Coffee Bar på Flæsketorvet i Kødbyen. Er du en kaffenørd som jeg, så er der ingen vej udenom, du SKAL simpelthen nyde en eminent kaffe (samt noget fra deres udsøgt snackudvalg).frokost

Snack time

Den danske sommer kan skuffe gang på gang, men is fra Siciliansk Is på Skydebanegade 3 er altid et hit! Danske klassikere såsom koldskål-is eller specialiteter som blodappelsin eller cassata scoops bringer dig væk fra regnvejr til en lyserød sommer issky. ByOh Matcha Bar har også altid lækre is, hvis du trænger til mere. Hvis is ikke lige er dig, så hop forbi til Granola på Værnedamsvej 5. Her kan du få kendte snacks med et twist – prøv for eksempel trøffelpølsen sammen med hjemmelavet kartoffelchips. Der bliver serveret snacks fra kl 16:00.

snack

Dinner nam nam

Er du til fast food på den sunde måde? Så prøv en single eller dobbelt fra JuicyBurger på Flæsketorvet i Kødbyen, der virkelig lever op til navnet! Den er lækker JUICY med kød fra Grambogård og nye danske kartofler! Hvis du gerne vil nyde en 3-retters, der ikke flår pengepungen, så besøg Madklubben Vesterbro på Vesterbrogade 62. Der kan du få en sammensat menu for kun 325kr med 3 glas vin til 175kr. Selvfølgelig er der også à la carte menu, men uanset du vælger det ene eller det andet, er du in for a treat! Kan kan også varmt anbefale andre spisesteder som Mother (øko surdejspizza), Lêlê Street Kitchen (vietnamesisk) eller Café Høegs (godt og blandet).

dinner

ENJOY!


NÆSTE GÆSTEBLOGGER INDLÆG FRA @CABANG4:

@cabang4 har lovet at tage os med rundt til Vesterbros skjulte, skøre og skønne seværdigheder, næste gang hun gæsteblogger her på Københavnerliv. Jeg glæder mig allerede til at se, hvilke skønne steder hun kan snuse op i dette grønne hipster kvarter af København.


 

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses

  1. Super kreativ og fin blog/artikel om den udvikling der har fundet sted på Vesterbro.
    Juicy Burger, here I come!!

    • TAK:) Jeg sender de fine ord videre til Cecilia. Ja jeg blev også klog på nye hemmelige steder at besøge på Vesterbro. Elsker når man kan blive endnu klogere på sin egen by! God sommer, Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *