Vild med det vilde August: Brød over bål

Share

IMG_3491

Så er eftersommeren over os. Og selvom vi her i lille Danmark jo ved, at det kun går den mørke vej nu, så er der heldigvis lidt tid til at mørket for alvor tager fat.

Så det er med at komme ud nu, mens solen stadig varmer og man kan se noget efter kl seks om aftenen. Derfor handler månedens vilde opskrift om at lave noget sjovt udendørs med sin mad. Nemlig lave mad over bål.

I mit e-sommermagasin, kan man på side 28 læse om alle de steder man kan tage hen og lave bål i vores dejlige natur omkring København. Og når I nu alligevel er cyklet ud af Københavns centrum og  sidder en sensommerdag og nyder stemningen foran et bål, så kan I da lige så godt lave disse fladbrød, som jeg har fundet en opskrift på frem til jer.

Disse boller blev afprøvet på vores vandretur til Grønland – og hele banden nød dem til fulde, mens vi gnaskede med udsigt over grønlandske fjelde og fjorde med isbjerge i… (du kan læse om vores fantastiske grønlandske vandretur på min rejseblog outnabout.dk)

OPSKRIFT: Bål boller 

Disse fine boller laves på en pande over bål og bliver nogle dejlig flade boller – lige til en god frokost.

IMG_3476

Ingredienser: 1 l lunken vand, 7 dl havregryn , ca. 1 kg speltmel, 10 gr gær, lidt salt og gerne rosiner

Ælt ingredienserne sammen og lad det hele stå natten over. Pak dejen ned i en skål og find et bål. Tænd bålet. Form bollerne til flade små kugler. De mases ud på panden, så der bliver en stor flade og kun en lille højde på bollerne, så bliver de hurtigere færdige over bålet.

IMG_3427

En god ide er også at lægge en gryde over bollerne, da den holder på varmen og hurtigere giver dig nybagte boller. Når du har vendt dem og de er dejlig gyldne på begge sider er de færdige.

IMG_3440

IMG_3463

Spis dem mens de er varme med smør, pålægschokolade eller hjemmelavet syltetøj (af de bær man måske alligevel har fundet i naturen).

 

God fornøjelse!

IMG_3485

 

IMG_2748

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *