Vild med det vilde – ny serie

Share

IMG_0863

Vild med det vilde er et ny serie af indlæg her på bloggen. 

Det handler om at bruge det som vokser lige omkring næserne på os her i byen (og lidt udenfor). For hvorfor bruge vores dyrt tjente skattekroner på at købe sig fattig hos grønthandleren eller delikatesseforhandleren, når man kan finde så meget lækkert i naturen og i sin have/altankasse, som man kan bruge -gratis- i sit køkken. Her taler jeg især af erfaring som studerende.

Men for mig handler det også om mere end bare vores pengepunge, det handler ligeså meget om det samlerinstinkt, der gemmer sig i mig. Jeg syntes det er hammersjovt at gå på eventyr og opdage vilde ting fra naturen og i min byhave, som jeg kan vride igennem min kreative hjerne og skabe noget spiseligt ud af. Og især her i byen er det jo fantastisk at kunne finde og indsamle grønne planter – man skal bare vide hvor man skal lede….

Og så er der jo begrebet Urban Gardening. En voksende trend, der handler om at skabe grønnere byer og selv lege bonde i byen. Der ligger mange værdier til grund for denne trend. En af dem er at “spise lokalt for at redde globalt”, som journalist og urban farmer Signe Wenneberg argumenterer for. Men også det stigende behov for sundhed, enkelthed, nærhed og fællesskab spiller ind i denne trend. Og alt det kan vi også meget godt lide at støtte her på bloggen.

Derfor altså denne nye serie.

Jeg vil komme med inspiration til hvor og hvordan man kan lave sjove og lækre retter/tilbehør til sit køkken.
Så fremover er det med at holde øje, når I cykler rundt i byen – man kan sagtens lege lidt urban bonde på vej hjem fra fest, kaffedate eller arbejdet.

Ideen er at lave månedens vilde opskrift og dermed følge hvordan sæsonerne og planterne skifter. God grøn fornøjelse.

Green is back as the new black…

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *