Vild med det vilde oktober: urtesalt

Share

Jeg har så mange urter tilbage i mit urtebed, som ikke kan overleve når frosten og kulden (desværre) snart er over os. Istedet for bare at skulle se alle de dejlige urte forgå, så har jeg gået og tænkt på, hvordan jeg kan bruge dem. Forleden var jeg inde i en butik i København og faldt over deres urtesalt – til over 40 kroner. Det laver jeg da bare selv istedet.

urtesalt

OPSKRIFT: Urtesalt

Ingredienser: urter fra haven (oregano, basilikum, timian, estragon) og groft salt 

Hak urterne i mindre stykker og tilfør salt bagefter. Put det hele på en bageplade og smid det i ovnen på 100 grader i 15 minutter. Bum så er der lækker (billig) urtesalt til efterårsmåltiderne.

TIP! Hvis man vil have saltet mindre groft, så kan man blende urter og salt sammen istedet for at hakke det.

IMG_1585 IMG_1597 IMG_1599

Jeg havde faktisk flere urter ude i haven såsom ananas salvie, mynte og citronmelisse, som ikke rigtig gik til salt. Af det lavede jeg urtesukker istedet – og det har altså været et hit på pandekager. Man kan sikkert også bruge det i kager, men det gør vi os ikke så meget i her i hjemmet (puh jeg lød hellig der, vi køber chokolade istedet så ingen grund til dårlig samvittighed derude).

Har I nogle ideer til hvad man kunne bruge urtesukker til?

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

3 responses

  1. Måske man selv lige skulle se, hvad der er tilbage i haven – lyder jo ret lækkert med egen urtesalt – måske i et sødt glas – så er den værtindegave hjemme….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *