Vild med det vilde September: Hyldebærsaft

Share

Kan I mærke det?  Jævndøgn har ramt Danmark, så fra nu af bliver nætterne kun længere og længere end dagene. Og jeg fandt mine handsker frem igår morges.

Der er brug for noget at styrke sig på! – noget varmt og lækkert som man kan hygge sig med indendøre.

Derfor er denne måneds vilde opskrift hyldebærsaft. Hyldebærerne er til at finde over det hele i København i disse uger – men skyld jer, fuglene har også fundet ud af at de er gode i øjeblikket.

OPSKRIFT: Hyldebærsaft

Ingredienser: 1 kg hyldebær, 2 æbler uden kernehus, timian fra haven, 5 dl vand, 300 gr sukker, saft fra citron.

Skærmbillede 2014-09-23 kl. 22.03.36

Skyl og nip hyldebærerne af og kom dem i en gryde sammen med timian, æblerstykker og vand. Lad det koge i et kvarterstid. Si alt fra så der kun er saften tilbage. Kom derefter sukker og citron i gryden med saften og giv den et opkog. Hæld saften på skoldede og eventuelt atamon-skyldede flasker og luk dem med det samme.

Saften kan opbevares i køleskabet nogle uger eller fryses ned til vinteren.

TIP: hyldebærerne der er siet fra saften brugte jeg i en chokoladekage. Det smagte super godt og gav kagen et dejligt frisk pift.

foto 5

foto 4

foto 1

Tørrede hyldebær

Jeg havde læst i Meyers kogebog, at man kunne tørre hyldebær i ovnen (i 1,5 time på 60 grader) og få hyldebær med rosinkonsistens lige til at drysse over müslien eller havregrøden om morgenen. Det kan anbefales- uhm en god havdegrød jeg fik næste dag.

Husk – spis aldrig hyldebær rå, da de er giftige indtil de bliver varmet op til 40 grader.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *