Voksenlivet og døgnet der blev kortere

Share

blomster web nz

Jeg må gøre lige hvad jeg vil!

Skrive forlæns eller snælgab. Hoppe, gå eller kravle rundt. Spise slik til aftensmad eller sushi. Sove til klokken længe i weekenden. Købe mig fattig i tøj eller outdoorudstyr.

Jeg må endda køre bil og stemme.

Jeg er nemlig blive voksen – sådan. Og så må man lige hvad man har lyst til – næsten.

For det er nu altså ikke altid lige så nemt at blive voksen, som jeg troede da jeg som 10 årig og fandt ud af, at der var noget der hed voksen. Det var når man gik i niende klasse – eller på universitet, men så havde man da også både børn, bil og mistet lysten til slik hver dag.

Nu går jeg på universitetet, jeg har hverken børn eller bil og jeg har absolut ikke mistet lysten til slik. Derimod har jeg fået egen lejlighed, et arbejde som ikke er i en bager eller som avisbud og jeg må selv bestemme hvad jeg spiser til aftensmad. Nu mere voksen jeg blev (okay føler mig stadig ikke helt voksen) nu mindre tid følte jeg, at jeg fik. Ihvertfald tid til at det sjove som at sy, tegne, se film, læse bøger, lege i skoven, bage kager med veninderne og klæde os ud fra mors skab.
Hvor bliv tiden til alt det sjove af? – hvorfor skal man have så lidt tid, bare fordi man bliver ældre og er nærmere på rynkerne?

Jeg ved godt at “nu har du fået lejlighed og må selv gøre rent, vaske tøj, tjene til føden, lave lektier, sylte, vaske vinduer og få grå hår i hovedet over at vandhanen drypper”. Men øv hvor er det altså nogle gange lidt kedeligt.

Men der er også gode ting ved at blive (mere) voksen. Friheden og selvtilliden. Man får da selvtillid af at kunne styre og stå helt selv for sit eget liv. Be your own boss  – med stort B. Jeg vælger selv om jeg har lyst til at læse, rejse eller arbejde og det er mig der bestemmer hvad der skal ske i min hverdag. Det er da skønt! Ben i næsen og vilje mellem ørerne, det har jeg fået med hjemmefra og nu kan jeg bruge det i fulde drag – hvis bare jeg ikke også behøvede at tænke på den der rengøring og dryppende vandhaner og at slik feder.

Hvis bare jeg kunne få en time eller to mere i døgnet, så ville jeg også have tid til at forblive barn lidt endnu med kagebagning med veninderne, læsning af spændende bøger og kiggen ud af vinduet uden at have dårlig samvittighed over lektierne der ligger og skuler til mig. Hvem skal jeg ringe til for at fixe et time mere i døgnet?

Nem Ksuh gidats ta edyn tevil, iv revel nuk ne gnag!

Share

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kobenhavnerliv.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

One response

  1. Prøv at ringe til din mor- måske kan hun fixe en time mere i døgnet. You never know….
    Og det der “snælgab” skulle der lige tænkes lidt over, men “trams tednuf åp”……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *